Archiv aktualit


14 březen

Nové číslo časopisu se věnuje nehmotným aktivům

Pro členy

Vykazování nehmotných aktiv patří k obtížnějším oblastem účetnictví a auditu. Druhé číslo časopisu Auditor obsahuje články věnované tématu nehmotných aktiv, a to jak z pohledu právního, daňového, či účetního (včetně IFRS). Přejeme vám, abyste v nich našli informace, které vám pomohou ve vaší praxi.
03 březen

Případová studie dokumentace ISQM 1 v menší auditorské společnosti

Komora
Pro členy

Komora auditorů ČR zveřejnila v části Metodika - Metodické pomůcky - Řízení kvality Případovou studii dokumentace ISQM 1 v menší auditorské společnosti.
01 březen

Stanovisko VÚV k vykázání dotace z programu podpory na zvýšené náklady na plyn a energii

Pro členy

VÚV vydal stanovisko k vykázání dotace z programu podpory na zvýšené náklady na zemní plyn a elektřinu v účetní závěrce za účetní období končící 31.12. 2022 s ohledem na skutečnost, že rozhodnutí o poskytnutí dotace bylo vydáno MPO až v následujícím účetním období.
01 březen

Aktualizace Doporučení KAČR k vyjadřování auditora o souladu s požadavky nařízení o ESEF

Pro členy

Na základě praktických zkušeností s aplikací nařízení o ESEF v oblasti značkování bylo aktualizováno "Doporučení Komory auditorů České republiky k vyjadřování auditora o souladu s požadavky nařízení o ESEF".
09 únor

Série IFAC o řízení kvality: Implementace v malých firmách

IFAC
Pro členy

Komora auditorů zveřejňuje překlad prvního dílu ze série materiálů IFAC o řízení kvality: Implementace v malých firmách.
03 únor

Očekávaná úloha auditora při dokládání výše příjmů/výnosů ze zemědělské činnosti pro doložení statutu aktivního zemědělce

Pro členy

Dne 12. října 2022 schválila vláda svým usnesením č. 860 Strategický plán společné zemědělské politiky pro období 2023-2027. Na základě této strategie se v nejbližší době očekává schválení nového nařízení vlády o stanovení některých podmínek poskytování přímých plateb zemědělcům a vydání metodického materiálu pro žadatele o přímé platby Státním zemědělským intervenčním fondem („SZIF“).

31 leden

Stanovisko ČNB ke zprávě auditora podle § 12e zákona o kapitálovém trhu

Pro členy

Na základě žádosti ČNB zveřejňujeme její stanovisko ke zprávě auditora podle § 12e zákona o podnikání na kapitálovém trhu.
31 leden

Dohoda mezi KA ČR a MPO k požadavkům na zprávu auditora v rámci programu podpory na zvýšené náklady na energie

Pro členy

Dne 31. ledna 2023 proběhlo online jednání mezi Prezidiem KA ČR a zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky (MPO). Předmětem tohoto jednání byla diskuze nad stanoviskem KA ČR a některými dalšími požadavky MPO vztahujícími se ke zprávě auditora vydávané v rámci programu podpory na zvýšené náklady na energie.
27 leden

Jak na zapomenuté heslo na webu KA ČR?

Pro členy

Pokud máte problémy s přihlášením na web komory, naleznete v tomto příspěvku snadný návod.

24 leden

Upozornění - NEXIA AP a.s.

Pro členy

Informace o dokumentech zveřejněných společností NEXIA AP a.s.