Archiv aktualit


12 duben

Výzva auditorům ověřujícím výnosy či příjmy pro účely zemědělských dotací

Pro členy

Na společném jednání zástupců Komory auditorů ČR (KA ČR), Ministerstva zemědělství ČR (MZe) a Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF), které se uskutečnilo 6. dubna 2022, se diskutovalo o možnostech vyjádření auditora k výnosům, resp. příjmům, ze zemědělské činnosti pro účely zemědělských dotací.

12 duben

IFRS – téma třetího čísla letošního Auditora

Pro členy

Třetí letošní číslo časopisu Auditor jsme věnovali mezinárodním standardům účetního výkaznictví. Jejich aktuální vývoj představil ve svém článku David Svoboda.
05 duben

Vykazování peněžních prostředků u Sberbank CZ

Komora
Pro členy

Zveřejňujeme stanovisko k vykazování peněžních prostředků u Sberbank CZ v účetních závěrkách s rozvahovým dnem 28. 2. 2022 a později.
29 březen

Vyjádření ke zjištění MF ČR z dozoru nad přezkoumáním hospodaření ÚSC prováděném auditory

Pro členy

Zveřejňujeme vyjádření výboru pro veřejný sektor ke zjištění MF ČR z dozoru nad přezkoumáním hospodaření ÚSC prováděném auditory.
16 březen

Accountancy Europe k dopadům války na Ukrajině

Pro členy

Accountancy Europe zveřejnila materiál "War in Ukraine - what European Accountants need to know".

 

07 březen

Ukončení vedení seznamu výrobců s hlavním předmětem činnosti zemědělská výroba

Pro členy

Dle novely zákona č. 165/2012 Sb. již nemá Ministerstvo zemědělství ČR zmocnění ohledně určení hlavního předmětu činnosti zemědělská výroba a způsobu vedení seznamu výrobců s tímto hlavním předmětem činnosti.

04 březen

Doporučení Komory auditorů ČR pro auditory při vydávání zpráv auditora k účetním závěrkám v souvislosti se současnou situací v Ruské federaci, na Ukrajině a v dalších dotčených zemích

Komora
Pro členy

Komora auditorů ČR zveřejňuje své Doporučení při vydávání zpráv auditora k účetním závěrkám v souvislosti se současnou situací v Ruské federaci, na Ukrajině a v dalších dotčených zemích.
23 únor

Hugo a Sally se baví o auditu

Pro členy

Už více jak čtyři roky se H&S baví o auditu. Krátké a srozumitelné návody vedené jako rozhovor jsou nyní k dispozici abecedně seřazené ve sborníku. Ke stažení je v sekci  Vzdělávání a publikace / Vydaná čísla / Mimořádné přílohy časopisu Auditor.

21 únor

Mezinárodní standardy řízení kvality

Pro členy

Komora auditorů zveřejňuje překlad mezinárodních standardů řízení kvality ISQM 1 "Řízení kvality u firem provádějících audity nebo prověrky účetních závěrek, ostatní ověřovací zakázky či zakázky na související služby", ISQM 2 "Kontroly kvality zakázky" a revidovaného ISA 220 "Řízení kvality auditu účetní závěrky".


11 únor

O nové možnosti zveřejňování účetních závěrek

Pro členy

První číslo letošního Auditora jsme věnovali daňovým novinkám a jednou z takových novinek je možnost podávat účetní závěrku obsaženou v daňovém přiznání příslušnému rejstříkovému soudu prostřednictvím správce daně z příjmů.